Geplaatst in De kick van het boksen

De kick van het sporten

Ik heb al jaren een haat-liefdeverhouding met sporten. Het liefst ben ik iemand die sportief is, een fitte, slanke moeder en vrouw met een goede conditie. In de realiteit ben ik net wat te zwaar, eet ik teveel chocola en sport ik te weinig. Dapper schreef ik me weer in bij de sportschool, waar ik vervolgens nauwelijks verscheen om me vervolgens weer schuldig te voelen over de dertig euro die ik maandelijks wegsmeet. En wat doen vrouwen als ze zich schuldig voelen? Toen zag ik een berichtje op het prikbord Hoograven voorbij zag komen van Ankelien. Over sporten voor je deur. Buiten. Op gezette tijden. Keihard bootcampen met mensen waarmee je hebt afgesproken. Conditie opbouwen en het liefst nog een beetje afvallen.

Het klonk mooi. En dat was het ook. Op de app vulde ik in dat ik wilde bootcampen op de zaterdagochtend in het Wilhelminapark. Daar wist Ankelien me te vertellen dat er op dinsdagavond kickboksen was. Bij mij voor de deur. Op de plek waar mijn kinderen overdag spelen, zou ik ‘s avonds met andere sportievelingen gaan kickbocksen. ´Nee, dat is niks voor mij’, zei ik. ‘Ik kan dat niet´.

Kickboksen Hoograven - sporten voor je deur
Trainer Rick en voordedeursporter Aefke

‘Kan niet, bestaat niet´, zei mijn moeder altijd. En omdat ik de wijsheden van mijn moeder de afgelopen jaren ben gaan waarderen, meldde ik me aan voor een les bij mij voor de deur. Ik kon altijd nog doen alsof ik me niet lekker voelde en snel naar huis gaan als ik het niet kon. Inmiddels heb ik vier keer op de dinsdagavond gebokst bij ons op het veldje. Ik kan de kinderen naar bed brengen en voorlezen, ik ruim het aanrecht nog even op en trek de stofzuiger door de keuken. En dan ben ik nog op tijd om te gaan boksen. En als je soms denkt dat Rick de trainer het rustig opbouwt? Nee hoor. ‘We gaan even een uurtje knallen.’ En als we teveel kletsen, gooit hij er gewoon een paar keer extra opdrukken tegenaan of een stuk of tien jumping jacks.

Opdrukken, sprinten in het gras, stoten en trappen. Ik had niet gedacht dat ik het leuk zou vinden. ‘Ik houd sporten normaal gesproken nooit vol´, vertrouwde iemand me toe. ‘Maar dit is zo lekker dichtbij en je bent buiten.´Inderdaad. Zo´n zweterige sportschool is ook niets voor mij.

Daarom ga ik voor de kick van het sporten voor mijn deur. Maar of ik het volhoud? Ik laat het volgende week weer weten en probeer mezelf een immens hoge sociale druk op te leggen door dit blog. Kick ass!

Auteur:

Aefke ten Hagen (1975) is getrouwd met Tijmen en moeder van Tijl (9) en Bo (7). Ze leest graag en veel. Op 22 november, de Dag van het KOPP-kind, kwam haar eerste kinderboek uit. ´Mijn moeder kookt soep van tafelpoten´ is een verhaal over de elfjarige Fiep. Haar moeder heeft een bipolaire stoornis en dat vindt Fiep knap lastig.

2 gedachten over “De kick van het sporten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s