Geplaatst in Liefde. Veel liefde

De kracht van de weggeefgroep

bob de bouwer

Ik kwam een Bob de Bouwerhelm tekort.
Mijn zoontjes sloegen elkaar geregeld de hersens in om het gele speelgoeditem te bemachtigen. Omdat ik de hersens van mijn kinderen graag wil beschermen, postte ik vanochtend bovenstaand bericht. Op de weggeefgroep. ‘Mijn’ weggeefgroep. 

Enkele maanden terug startte ik een lokale weggeefgroep. Alle spullen die ik niet meer gebruik, zet ik op deze Facebookpagina. Ik hoef er niets voor terug. Ik ben blij dat ik iemand anders een plezier doe. Dat wil niet zeggen dat ik niet dankbaar ben als ik een stuk chocola of een leuke bos bloemen krijg. Maar het hoeft niet, ofzo. Ik geef mijn gelezen boeken liever aan iemand die er blij van wordt, dan dat ze hier liggen te verstoffen of dat ik ze bij het oud papier doe. En het zijn allemaal leuke, gezellige mensen die mijn spullen komen halen. En af en toe wil ik zelf ook iets. Zoals die gele Bob de Bouwerhelm.

Voor de zekerheid belde ik nog even met Blokker. Daar was geen helm meer te krijgen. Het Kruidvat wist me ook al niet te verblijden. Niet dat ik mijn kinderen zoet houd met speelgoed. Ik kan moeilijk van elk item twee stuks gaan kopen. En als ik er twee heb, is er wel weer wat anders uit te vechten. Maar die Bob de Bouwerhelm was toch echt wel een ding. Bovendien heeft mijn zoon die helm echt nodig. Hij blust geregeld een brand in huis en daar moet die helm gewoon bij. Eigenlijk was ik ten einde raad.
Tot ik een berichtje kreeg.

‘Ik heb zo’n helm liggen! Kom maar halen’, zei iemand uit de wijk.
Geschrokken deed ik mijn jas aan. Ik trommelde mijn kinderen op en we gingen op pad. De Bob de Bouwerhelm halen. Maar niet voordat we een bloemetje voor ‘de mevrouw’ hadden gekocht.

Zijn er nog mensen die twijfelen aan ‘de kracht van sociale media’?
– Alleen die combinatie van woorden doet me al gruwelen –
De weggeefgroep is namelijk fantastisch. Zorgt voor verbinding in de wijk, gaat verspilling en milieuvervuiling tegen en de mensen worden er blij van.
Word lid van mijn groep als je in de buurt woont. En begin er anders zelf  één. Mijn zoontjes slaan elkaar in elk geval niet meer de hersens in om een gele Bob de Bouwerhelm. Op weg naar huis hadden ze wel een felle, fysieke discussie over een boekje van de bibliotheek. Ze hadden ‘m allebei als eerste gezien.

 

 

 

 

 

 

Auteur:

Aefke ten Hagen (1975) is getrouwd met Tijmen en moeder van Tijl (9) en Bo (7). Ze leest graag en veel. Op 22 november, de Dag van het KOPP-kind, kwam haar eerste kinderboek uit. ´Mijn moeder kookt soep van tafelpoten´ is een verhaal over de elfjarige Fiep. Haar moeder heeft een bipolaire stoornis en dat vindt Fiep knap lastig.

Een gedachte over “De kracht van de weggeefgroep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s