Geplaatst in Liefde. Veel liefde

Waar is je kind? 

‘Waar is je kind?!’, schreeuwde hij ineens in mijn oor.  Ik fietste naar het station. Twee lege zitjes. De man gebaarde. Het was bizar dat ik als vrouw alleen, gekleed in een jurk met ontblote onderbenen, de straat op ging. Ik dacht aan de momenten dat de zitjes goed gevuld waren met mollige kinderarmpjes en schoppende beentjes. De mondjes die geen moment stil stonden en hun moeder dirigeerden naar brandweerauto’s en hijskranen.

‘Waar is je kind?’

Mijn kinderen zijn thuis. Ik ga een dag bijkletsen met een vriendin. Appen en bellen is fijn, maar niet leuk genoeg. Mijn man mag op deze mooie, zonnige lentedag alleen met deze schatjes optrekken. Of ik me schuldig voel?

Nee.

De enige die zich schuldig voelde, was de man die mij vroeg waar mijn kind was. Ik gaf hem geen antwoord op zijn vraag, maar fietste een stukje mee en zei hem dat ik zo geschrokken was omdat hij ineens zo schreeuwde. 

‘Sorry mevrouw!’ zei hij snel. Overspoeld door schuldgevoel vervolgde hij zijn pad. Mij met mijn lege zitjes achterlatend. 

Auteur:

Aefke ten Hagen (1975) is getrouwd met Tijmen en moeder van Tijl (9) en Bo (7). Ze leest graag en veel. Op 22 november, de Dag van het KOPP-kind, kwam haar eerste kinderboek uit. ´Mijn moeder kookt soep van tafelpoten´ is een verhaal over de elfjarige Fiep. Haar moeder heeft een bipolaire stoornis en dat vindt Fiep knap lastig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s