Geplaatst in Bijzonderheden

Waarom ik mijn elektrische fiets aan mijn zusje gaf

‘Geen idee wat ik ermee moet’, dat was mijn eerste reactie toen ik een elektrische fiets had gewonnen. Ik was wel dankbaar en blij. Natuurlijk. Een elektrische fiets is een groot cadeau. Maar ik fiets prima zonder ondersteuning en ons huis is zo piepklein. Daar kan ik geen extra fiets stallen.

Eigenlijk wist ik meteen al dat ik deze fiets aan mijn zus zou geven. Toen ze me een tijd terug belde dat ze een auto-ongeluk had gehad, was ik opgelucht dat ze überhaupt zelf nog kon bellen. Bovendien klonk ze best monter aan de telefoon. Maar die opluchting verdween al snel. Ze was er helemaal niet zo goed vanaf gekomen. Haar knie wil niet meer en ze heeft elke dag pijn. Het ongeluk heeft nogal wat consequenties voor haar dagelijks (werk)bestaan. Ze heeft nooit meer kunnen fietsen of autorijden. Tot vandaag. Mijn prijs is geen elektrische fiets, maar het geluk iets te kunnen geven. Ik wens mijn zus veel plezier op de fiets. Dat ze maar snel vanuit de Achterhoek naar Utrecht mag komen fietsen voor een bakje koffie.

Femke op de fiets

Auteur:

Aefke ten Hagen (1975) is getrouwd met Tijmen en moeder van Tijl (9) en Bo (7). Ze leest graag en veel. Op 22 november, de Dag van het KOPP-kind, kwam haar eerste kinderboek uit. ´Mijn moeder kookt soep van tafelpoten´ is een verhaal over de elfjarige Fiep. Haar moeder heeft een bipolaire stoornis en dat vindt Fiep knap lastig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s