Geplaatst in De kick van het boksen

Boksen in de regen

Of we ook boksen in de regen bij Sporten voor je deur? 

Vraag dat maar aan onze instructeur Rik. ‘Boksen gaat altijd door´, zegt hij gedecideerd terwijl hij zijn bokshandschoenen alvast tegen elkaar slaat om op te warmen. ‘Tenzij het gevaarlijk is ofzo. Vanwege bliksem of noodweer. Maar we doen hier gewoon buikspieroefeningen in de regen.´

Hoe cool is dat. Of je liever op de bank zit met thee en chocola, of buikspieroefeningen doet in de regen. Drie keer raden wat ik liever doe. Vandaag koos ik voor dat wat beter is voor mijn lijf.

Als je na de training onder een warme douche staat, voel je je eigenlijk nog stoerder. En de spierpijn die je voelt als je de volgende dag in de kantine een schaal met roze koeken ziet staan, helpt je tegen de verleiding. Want het is toch jammer om weer ‘slecht’ te gaan eten terwijl je de avond ervoor zo afgebeuld bent? Ik ben inmiddels nog geen kickbokskampioen, maar planken kan ik als de beste. Ik voel het nog.

Zaterdag ga ik bootcampen in het Wilhelminapark. Om de sociale druk maar weer even op te voeren.

 

Auteur:

Aefke ten Hagen (1975) is getrouwd met Tijmen en moeder van Tijl (9) en Bo (7). Ze leest graag en veel. Op 22 november, de Dag van het KOPP-kind, kwam haar eerste kinderboek uit. ´Mijn moeder kookt soep van tafelpoten´ is een verhaal over de elfjarige Fiep. Haar moeder heeft een bipolaire stoornis en dat vindt Fiep knap lastig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s